ZAKO SK (1990-2020): Sme 30 rokov tvorcami účelnosti a pohodlia vo Vašich úžitkových automobiloch…

Za históriu firmy sme vyrobili takmer 55.000 výrobkov prevažne spojlerov a spacích kabín, ale aj rôznych nárazníkov, poličiek, odkladacích skriniek, svetelných rámp… Tieto si našli uplatnenie u viacej ako 7.500 dopravných spoločností. Naše výrobky týmto spoločnostiam ušetrili za 30 rokov prevádzky viac ako 24 miliónov litrov pohonných hmôt!!! Čo je 7-8 ročný predaj jednej priemernej čerpacej stanice!!! Pri vývoji nových výrobkov sme vždy kládli veľký dôraz hlavne na ich čím najväčšiu účinnosť a účelovosť. Veď koniec – koncov sa montujú na úžitkové automobily. Dizajn výrobkov sa snažíme robiť čím najviac v súlade s dizajnérmi jednotlivých automobiliek, aby naše výrobky nepotláčali jedinečnosť každej značky.

Všetko sa to začalo už v roku 1978, kedy Vlado Žák vyrobil prvý spojler na Aviu. Postupne sa k tomu pridávala výroba rôznych doplnkov prevažne v tej dobe na Avie a tak v roku 1990, pár týždňov po revolúcii sme založili firmu ZAKO – Vlado Žák a jeho dvaja synovia Peter a Braňo. Prvých 10 rokov bola prevádzka vo Vrbovom. Otec Vladimír Žák sa venoval výrobe spojlerov už aj na ostatné automobilové značky, mladší z bratov Branislav sa venoval vývoju a starší Peter sa zameral na obchod, komunikáciu s partnermi a marketing potrebný na zviditeľnenie značky ZAKO. V roku 2000 sme potrebovali väčšie priestory a tak sme sa presťahovali do Hornej Stredy, kde je naša firma dodnes. V súčasnosti sme jednotkou na slovenskom trhu v oblasti spojlerov a spacích kabín. Firma po náhlom úmrtí otca a brata Branislava (v jednom roku 2016) momentálne pracuje pod vedením Petra Žáka a jeho troch synov – Michala, Patrika a Ondreja.

Veríme, že tak ako ste nám boli verní týchto 30 rokov zostanete aj v nasledujúcich. Radi budeme pre Vás naše služby naďalej zlepšovať a vyrábať nové výrobky, ktoré Vám našim zákazníkom uľahčia činnosť v nákladnej autodoprave. Ešte raz ďakujeme všetkým naším obchodným partnerom a stovkám koncovým zákazníkom, ktorí nám za tie roky prejavili svoju náklonnosť.

Nie je možné pridávať komentáre.